Fotografie industrială

Fotografia industrială este un domeniu de nișă al fotografiei care deservește zona de business din sectorul industrial. Aceasta include companii de inginerie, producători, fabrici, start-up-uri hi-tech etc. Fotografia industrială poate cuprinde o arie largă de activități. În accepțiunea generală, acestea includ companii care fabrică produse utilizând utilaje de producție la scară largă și adesea poate implica uneori condiții destul de murdare sau periculoase precum cazul unei fabrici de procesare a lemnului. Totodată, poate implica și medii sterile, precum liniile de producție alimentare.

Cu un background în inginerie, consider foarte interesant modul de obținere al produselor. Înarmat cu o fascinație naturală, care se pretează acestui gen de fotografie, pot spune că am din start un atu. Ca fotograf, trebuie să fii atras de subiectul fotografiat pentru a obține rezultate deosebite. Când intru într-un mediu industrial, sunt foarte interesat de procesul tehnologic. Pe măsură ce pun întrebări, dobândesc o înțelegere care mă ajută să știu ce am de fotografiat.

Sigur că zona de fotografie industrială nu este de interes pentru oricine. O linie de îmbuteliere care umple 5.000 de sticle pe oră sau motoare care sunt încărcate în camioane nu constituie subiectul preferat al oricărui fotograf. Iluminarea nu este ideală în astfel de locații, cel puțin nu din punctul de vedere al fotografului. Backgroundul meu tehnic mă pune într-o poziție inedită în ce privește fotografia industrială. Îmi face plăcere să fotografiez în astfel de medii și vreau să pun procesele în cea mai bună lumină (!).

Fotografia industrială cuprinde multe domenii, de exemplu: fotografia arhitecturală a unei hale de producție, fotografia de produs a utilajelor și produselor rezultate sau fotografia de portret a oamenilor implicați în procesul tehnologic. Lista ar putea continua.

Prețurile pentru serviciile mele de fotografie industrială sunt în funcție de complexitatea sesiunii foto și de timpul alocat. Pentru a obține o cotație aproximativă puteți folosi formularul alăturat.

Cere o ofertă de preț
Vă rog să completați câmpul.
Vă rog să completați câmpul.
Vă rog să completați câmpul.
Vă rog să completați câmpul.
Vă rog să completați câmpul.
Vă rog să completați câmpul.